5 lucruri simple care te ajuta sa ai un site bine optimizat


Orice business online urmereste acelasi lucru: trafic pe site. Traficul pe site inseamna un numar mai mare de potentiali clienti, o imagine mai buna in fata motoarelor de cautare si o confirmare a faptului ca faci bine ceea ce faci.

Exista mai multe actiuni care iti pot aduce trafic pe site, una dintre ele fiind serviciile de optimizare SEO.

In general, atunci pentru a beneficia de servicii optimizare SEO foarte eficiente trebuie sa apelezi la o agentie SEO cu experienta, care iti poate prezenta un portofoliu cat mai stufos si care iti poate oferi idei inovatoare, personalizate pe profilul business-ului tau.

Daca la inceput nu ai suficient de mult buget pentru a angaja o agentie SEO, este bine sa iei fraiele in propriile maini. Cu siguranta, nu vei ajunge la performante incredibile, insa mici actiuni pe care le poti face singur te pot ajuta sa atragi trafic si sa obtii o pozitionare decenta.

Care sunt actiunile simple pe care le poti face pentru a avea un site bine optimizat?

1. Optimizeaza pozele pe care le pui pe site. Asigura-te ca acestea au o dimensiune corecta, in asa fel incat sa nu se incarce foarte greu, da-le o denumire cat mai relevanta si fa-le o descriere. Cu cat optimizarea pozelor este mai complexa, cu atat sansele sa atragi mai mult trafic din Google Image sunt mai mari.

2. Foloseste un keyword planner pentru texte. Este important sa ai texte foarte interesante, pe care clientii tai sa le gaseasca utile. Nu tot timpul este suficient, insa. Pentru a putea fi eficiente, textele trebuie sa fie gasite de potentialii clienti. Tocmai de aceea, foloseste-te de un keyword planner pentru a descoperi care sunt cele mai utilizate cuvinte cheie si introdu-le cat mai natural in text.

3. Nu uita de metadescrieri. Metadescrierile sunt acele mici descrieri, de pana la 160 de caractere, care apar sub fiecare link din cautarile Google. Aestea trebuie sa fie relevante pentru expresiile cautate si sa fie cat mai concise, in asa fel incat sa rezume foarte bine ceea ce oamenii vor gasi pe site. Exista cateva plugin-uri, cum ar fi YOAST, care te ajuta sa optimizezi foarte bine metadescrierile.

4. Cauta sa obtii cat mai multe backlinkuri. Optimizarea SEO este un proces de marketing asemanator cu cel din viata reala. Daca pentru un magazin fizic cea mai buna promovare este cea prin recomandari, pentru un magazin online sau pentru un site de prezentare online, cea mai buna promovare este prin backlink-uri, care sunt recomandari din partea altor website-uri. Cauta sa obtii cat mai multe backlink-uri de pe website-uri relevanta, iar rezultatele se vor vedea cat se poate de repede.

5. Fa-ti o rutina din a publica lucruri interesante pe site! Fie ca publici un produs nou o data la cateva zile sau un articol de blog, este bine sa fii activ. Site-urile care atrag cel mai mult atentia motoarelor de cautare si in acelasi timp reusesc sa castige increderea clientilor, sunt cele care au mereu ceva nou de spus. Publica cel putin o data pe saptamana cate un articol interesant si incearca sa aduci mereu ceva nou fata de concurenta.

Aceste 5 actiuni sunt doar o mica parte din intregul proces de SEO, insa sunt esentiale. Pentru optimizare perfecta trebuie sa apelezi la o agentie sau un freelancer, deoarece aceasta poate sa lucreze si la modul in care site-ul impacteaza cititorii din punct de vedere vizual, asupra vitezei pe care o are si asupra modului in care este afisat pe mobil sau pe ecrane de diverse dimensiuni.

Optimizarea SEO trebuie sa fie un proces continuu si de cele mai multe ori costa. Costul insa, este unul justificat atunci cand este bine facuta, deoarece atrage o multime de vizite si automat, atrage vanzari.

Intre timp am mai scris un articol despre trucuri de care sa tii cont in SEO. Citeste-l si pe acesta deoarece s-ar putea sa-ti fie de ajutor.

Las─â un comentariu