Sfaturi pentru a-ti gasi un job prin Social Media

1.  Stabileste-ti prezenta online

Nu exista o alternativa pentru acest pas: Mai intai de toate, trebuie sa-ti stabilesti o prezenta online. In acest fel vei putea afla mai usor despre diverse oportunitati din online si vei putea demonstra ca esti familiar cu mediul.

In cele din urma, este foarte posibil ca prezenta ta online sa atraga atentia unui angajator asupra calitatilor tale.

2. Fii eficient pe toate canalele de social media

Chiar daca-ti place sa folosesti doar un singur canal social ca metoda principala de comunicare, este important sa fii eficient pe cat mai multe. Cu toate ca de cele mai multe ori iti vei putea atinge scopul folosind doar: Facebook, Twitter si LinkedIn, nu iti va face rau daca cunosti si alte site-uri de social media care te pot ajuta – vei demonstra ca stii ceea ce faci.

3. Fii creativ si relevant

Tot ceea ce publici online reflecta gusturile tale, creativitatea si cat de bine cunosti industria si compania in care lucrezi.

Daca-ti doresti un job, trebuie sa iesi in evidenta. Poti realiza acest lucru dand dovada de creativitate: pornind de la scrisoarea de intentie si CV-ul tau, pana la continutul articolelor de pe blog si streamurile de pe site-urile de socializare.

4. Actioneaza ca un profesionist

Niciun angajat nu-si doreste sa vada, pe profilul tau online, fotografii sau discutii despre weekend-ul tau salbatic. Pastreaza-ti profilul social pe cat de curat si profesional posibil pentru a-ti creste sansele de angajare.

5. Invata cat mai mult despre industria si compania care te intereseaza

Trebuie sa dovedesti ca esti la curent cu industria si activitatea companiei pentru care doresti sa lucrezi. O intelegere solida si pasiune pentru aceste doua lucruri te pot ajuta sa comunici mai bine cu comunitatea; sa vorbesti mai mult de la tine si mai putin din textele standard de promovare. Nimanui nu-i place sa interactioneze sau sa consume un continut artificial, lipsit de spontaneitate.

6. Conecteaza-te cu ceilalti si fa-ti cat mai multe cunostinte

Relatiile tale cu ceilalti jucatori din social media sunt probabil cele mai importante avantaje cand vine vorba de jobul tau in social media. Foloseste prezenta ta online pentru a cunoaste si interactiona cu alte persoane, in special cu cele mai influente din aceeasi industrie.

7. Familiarizeaza-te cu aplicatiile pe care trebuie sa le folosesti

De multe ori vei avea nevoie sa editezi fotografii, sa folosesti cateva elemente HTML de baza, editezi clipuri video si sa folosesti cel putin o platforma de blogging.

Pana si cunoasterea la nivel de incepator a acestor aplicatii te va face mult mai atragator pentru angajator.

8. Invata limbajul specific din social media

Fiecare industrie are propriul limbaj, asa ca are sens sa te familiarizezi cu acronimele si terminologia specifica din social media.

9. Ajuta gratuit o afacere

Cauta oportunitati de a ajuta gratuit afacerea unui prieten sa se dezvolte pe latura de social media. Daca incepi sa lucrezi, vei putea testa ce merge si ce nu merge. In acest fel vei capata si ceva experienta – daca-ti lipseste sau ai nevoie.

10. Pregateste-te de multitasking

Intre diferite conversatii si tab-uri deschise, trebuie sa fii pregatit pentru o batalie online constanta. Nu te lasa coplesit. Invata cat mai multe scurtaturi pentru o productivitate sporita.

Lasă un comentariu