Semne că trebuie să scoți oamenii toxici din viața ta

M-am decis să încep anul într-o notă diferită și să scot oamenii toxici din viața mea. La început nu voiam să scriu despre asta pe blog, dar consider că fiecare dintre noi are nevoie de puterea necesară pentru a face astfel de decizii și am zis să le împărtășesc pe ale mele cu voi.

Se spune că ești suma oamenilor cu care alegi să îți petreci timpul și cu siguranță nu dorești să ai în jurul tău oameni cu o gândire toxică. Aceștia nu fac decât să îți distrugă visele înainte ca acestea să apară și potențialul tău maxim niciodată nu va fi atins. Fac parte din categoria de oameni care au acceptat foarte mult timp oameni toxici în viața lor și am ajuns să regret vechile obiceiuri așa că am decis să scriu despre acest subiect pentru a te ajuta și pe tine să eviți probleme de genul.

Atunci când simți că ești secat de energie de fiecare dată când ieși cu o persoană este un semn clar că s-ar putea ca acea prietenie să nu îți facă bine. Atenție însă că aici nu vorbesc despre lipsa de energie datorată practicării vreunui sport sau activităților care îți fac plăcere. Este vorba de lipsa aia de energie venită în urma unei scurte ieșiri la o simplă cafea.

Nu îți compromite valorile. Dacă ai prieteni care îți cer să compromiți ceea ce crezi de dragul lor s-ar putea ca aceștia să nu îți dorească binele și să te tragă în jos. Astfel dacă ești convins/ă că în viață nu vrei copii sau ești vegetarian și ai prieteni care tot timpul încearcă să te convingă contrariul, cel mai bine este să îți faci un serviciu și să tai legătura cu ei. Astfel vei avea parte de mai puțin stres în viața ta și discuții inutile pe subiecte unde deja ai luat o decizie și nimic nu va schimba asta.

Există și categoria de prieteni leneși, mai ales în timpul adolescenței, care te lasă pe tine să faci toată treaba și ei vor doar roadele muncii tale. Păi prietenia este și ea o formă de calitate și deși numești prieten pe cineva care stă prin cluburi în timp ce tu lucrezi la proiecte ca mai apoi să luați aceeași notă vei descoperi că odată cu avansarea în vârstă acea persoană nu îți era prieten așa că cel mai bine este să-ți faci intențiile clare de participare egală la tot ce înseamnă activități desfășurate împreună și în caz contrar să alegi să petreci timp cu oameni care nu doar vor ceva de la tine.

Prieteniile vin și pleacă, este adevărat, dar sunt și unele care rămân pe viață. Puține ce-i drept, dar valoroase. Astfel ai grijă de prieteniile cu oameni care ți-au fost alături și când nu au avut nimic de câștigat și vei avea o viață relaxată și fericită în ceea ce privește cercul tău de prieteni.

Lasă un comentariu