Parerea mea despre publicitatea pe bloguri

Nu e nici un secret ca internetul e plin de reclame care ne enerveaza. Un studiu realizat de IAB Romania si Project Agora arata ca  procentul utilizatorilor care folosesc programe de tip adblock este de 13,9% .

De ce?

Raspunsul e simplu. Foarte multe reclame sunt pe langa subiect si sunt prezentate in forma de pop up-uri, adica niste chestii care-ti sar pe monitor in timp ce incerci sa citesti un articol. In goana asta dupa profit, site-urile, mai ales cele de stiri, accepta orice reclama si asa ajung ca langa stiri despre olimpicii romani la matematica sa apara niste reclame de genul cum sa-ti creasca in doua zile cat altora in zece sau cum sa devii un dildo uman.

Acum vine si intrebarea mea: De ce ai vrea sa-ti asociezi site-ul cu reclame la vibratoare si tot felul de lucruri dubioase? Probabil raspunsul ar fi: pentru bani. M-am gandit ceva timp la asta si am ajuns la concluzia ca astfel de reclame ar putea sa scada profitul unui site. In primul rand pentru ca exista oameni care ies de pe site sau folosesc adblock, iar in an doilea rand pentru ca poti pierde potentiali cumparatori pentru spatiu de reclama pe site-ul tau.

Spun asta pentru ca daca as vrea sa promovez afacerea mea printr-un banner sau advertorial sigur nu as vrea sa impart spatiul cu tot felul de site-uri dubioase sau scheme de facut bani de acasa mai mult sau mai putin discutabile.

Las─â un comentariu