Optimizare SEO – Trucuri utile de care sa tii cont

Optimizarea SEO a website-ului poate fi o adevarata provocare pentru fiecare noi. Acest lucru se intampla atat pentru ca SEO este un domeniu complex, dar si pentru ca este un domeniu competitiv. De aceea, sunt o multime de trucuri utile pe care nu ti le va spune multa lume, dar de care trebuie sa tii cont.

Am pregatit un articol cu o serie de astfel de trucuri de care trebuie sa tii si tu cont daca vrei sa iti optimizezi SEO website-ul.

Instaleaza-ti un plugin sau o extensie care sa te ajute

Daca ai optat pentru un website sau un blog realizat in WordPress, atunci te sfatuiesc sa instalezi un plugin care sa te ajute sa optimizezi site-ul din punct de vedere SEO.

Unul dintre cele mai bune plugin-uri este SEO Yoast, plugin ce are si o varianta free ce poate fi folosita.

Tine cont de sfaturile acestui plugin atunci cand scrii continut pentru o pagina sau pentru articole!

Meta Descrierile si Meta Titlurile

Atunci cand publici un articol trebuie sa ii adaugi un Meta Titlu si o Meta Descriere. Aceste doua sunt primele randuri pe care le vezi in motorul de cautare Google.

De aceea, din titlu si descriere trebuie sa se inteleaga clar despre ce este vorba in articol pentru ca aceasta optimizare SEO sa fie facuta eficient si corect.

Unul dintre lucrurile pe care nu le auzi foarte des este ca, pornind de la acelasi principiu trebuie sa iti optimizezi si categoriile de pe site.

Foloseste https in loc de http

Google a inceput sa tina cont foarte mult de acest protocol: https. Discuta cu firma la care ai gazduire si cere-le sa iti instaleze un certificat de securitate pentru ca Google si vizitatorii tai sa vada ca site-ul este unul perfect sigur de accesat.

Nu uita de optimizarea Off-Page

Exista multa lume care se ocupa de optimizarea pe pagina, On Page, insa nu tin cont de optimizarea Off-Page. Ei bine, nu este suficient sa ai un site bogat in continut de calitate si relevant, trebuie sa te ocupi si de optimizarea Off-Page a acestuia.

De aceea, ai nevoie de link-uri catre site-ul tau care sa vina de pe alte site-uri cat mai mari si cat mai calitative. Poti face acest lucru publicand articole in regim de guest posting pe alte site-uri in mod gratuit sau poti cere oferte de pret pentru a publica articole contra cost. Daca este efectuata corect, aceasta strategie te poate ajuta foarte mult sa iti ridici site-ul.

Nu te astepta sa ai rezultate peste noapte!

Aceasta este mai mult o concluzie decat un sfat. Daca faci optimizarea SEO intr-un mod inteligent, cu rabdare si perseverenta, trebuie sa stii ca rezultatele vor aparea, dar nu peste noapte. Este mult mai bine sa ai rezultate foarte bune, dar care apar mai greu deoarece aceste rezultate sunt cele care iti vor mentine website-ul in primele pagini din Google pentru o perioada mare de timp!

Las─â un comentariu