Motive sa urmezi un liceu de arte si meserii

Scolile de arte si meserii blamate in ultimii ani de toata lumea incep sa redevina atractive pentru elevii care isi doresc sa invete ceva cu adevarat util, dar si pentru cei ce doresc independenta financiara.

Daca in ultimul deceniu aceste institutii au fost organizate si aproape desfiintate de Ministri prost intentionati, noile directii, si migratia fortei de munca au dus la reevaluarea statutului acestor institutii. Totodata specialistii au venit cu noi politici educationale care sa ii indemne pe elevi sa se orienteze catre aceste licee. In randurile urmatoare vom descoperi cateva motive care sa te convinga ca o astfel de institutie merita luata in calcul. 

Iti permite sa exploatezi talentele native

Trebuie sa recunoastem ca nu toti copii fac performante la materiile traditionale, la care se dau examenele de evaluare, fapt dovedit de rezultatele foarte mici obtinute in ultimii ani de elevii din Romania. Acest fapt se intampla pentru ca multi copii au alte talente, si inteleg lucrurile practice, palpabile mai bine decat pe cele teoretice; altora nu le place sa reproduca comentariile lungi dictate de ÔÇťspecialistiÔÇŁ. Trebuie sa se inteleaga ca rezultatele mici la evaluarile nationale nu ii defineste pe elevii care nu se regasesc in materiile studiata. 

Daca te numeri printre copiii care nu isi gasesc locul in liceele teoretice nu ezita sa te orientezi cate cele de arte si meserii. Aici ai posibilitatea de a exploata calitatile native carora nu le-ai dat atentie in trecut. Poti experimenta lucruri noi si poti excela in domeniul pe care il alegi. Este totusi important sa faci o analiza temeinica asupra lucrurilor pe le poti face, ia in calcul experientele personale anterioare inainte de a te decide care este domeniul care ti se potriveste.

Capeti experienta de pe bancile scolii

Nu mai este niciun secret ca liceele de arte si meserii vin cu un numar mare de ore practice, care te ajuta sa inveti si apoi sa te perfectionezi in domeniul ales. Vei avea surpriza sa observi ca orele practice sunt cel mai bun aliat, cand vrei sa evoluezi si sa devii mai bun.

Te bucuri de independenta financiara

Liceele de arte si meserii au inceput sa fie promovate si sustinute  de specialistii in educatie, iar o parte dintre elevii stimulati financiar. Daca alegi sa urmezi programul unui astfel de liceu te vei bucura de independenta financiara inaintea colegilor care aleg sa urmeze o scoala cu profil teoretic traditionala. In plus experienta acumulata in timpul orelor de practica iti vor oferi un avantaj, daca pe viitor vei dori sa fii unul dintre studentii  activi care lucreaza in timpul facultatii.

Motivele pentru care scolile de arte si meserii sunt mai atractive decat cele teoretice si tehnologice nu se opresc aici, insa pe celelalte le poti descoperi chiar tu in urmatorii ani!

Las─â un comentariu