Se tot vorbește de cărți, romane și diferite volume ale scriitorilor, dar prea puțin despre poezie în ultimul timp. Din acest motiv am hotărât să scriu despre motivele pentru care ar trebui să citim mai multe poezii.
Poezia nu ia mult timp din viața ta
Dacă ești o persoană ocupată și nu ai foarte mult timp la dispoziție probabil că nici nu vrei să începi în fiecare lună câte un roman de sute de pagini.
Ceea ce poți face însă este să citești un volum de poezii deoarece acestea sunt scurte, dezvoltă imaginația și, în funcție de genul ales, îți pot face ziua mai frumoasă.
Poezia îmbunătățește vocabularul
Adesea poeții aleg să folosească anumite cuvinte mai pretențioase în interiorul textelor. Așadar, multe poezii conțin cuvinte pe care nu le auzi zi de zi și este o oportunitate bună să-ți dezvolți vocabularul.
Acestea arată lumea într-o altă lumină
Obiecte obișnuite devin neobișnuite, iar situații comune devin uimitoare. Poezia arată lumea prin ochii scriitorului și adesea poate prinde forme la care nu te așteptai, chiar suprarealiste uneori.
Poezia te face să gândești
Versurile te pot face să te gândești mult mai mult decât în cazul unei cărți deoarece, într-o carte ai totul explicat, iar dacă nu este imediat explicat, pe măsură ce paginile trec vei înțelege totul din context și din deznodământul poveștii. Ei bine, cu poezia nu e chiar așa deoarece în general acestea sunt destul de scurte și autorul poate sădi idei care te vor face să te gândești la ceea ce a vrut să spună.
Îți poate da noi idei
Ca orice alt text scris bine, și poezia îți poate deschide mintea către noi idei sau puncte de vedere asupra anumitor subiecte.
Spre exemplu, unul dintre genurile care te va pune și pe gânduri, dar va trezi și idei în mintea ta este simbolismul deoarece se folosește de înțelesul dublu al cuvintelor, dar și al situațiilor descrise.