5 idei de afaceri pentru iubitorii de masini

Industria auto ne ofera oportunitati interesante de afaceri. Daca visati la o afacere proprie, va puteti infiinta o scoala de soferi, o firma de tractare de masini, o vopsitorie etc.

Daca faceti parte dintre marii iubitori de masini si v-ati gandit sa va deschideti o afacere, chiar si in aceste vremuri dificile, in cele ce urmeaza va vom da cateva idei de afaceri.

Scoala de soferi

Daca vrei permis auto, trebuie sa inveti sa conduci. Pentru a invata sa conduci, trebuie sa te inscrii la o scoala de soferi. In prezent, exista tot mai multe persoane care vor sa obtina permisul auto. Asa ca, nu ar fi o rea idee sa infiintati o scoala de soferi, chiar daca numarul lor destul de mare.

Pentru a va diferentia de concurenta, este important sa oferiti preturi mai mici ca ceilalti si sa alegeti instructori si profesori de legislatie foarte buni.

Retineti ca este foarte important ca, atat instructorul, cat si profesorul de legislatie rutiera sa se implice activ in pregatirea elevilor. Astfel, acestia vor invata cu o mai mare usurinta noul cod rutier. Notiunile din cartea pentru permis auto sunt destul de dificile. Trebuie explicate pe intelesul tuturor. Prin urmare, trebuie sa alegeti cei mai buni profesori de legislatie rutiera. Doar acestia pot ajuta elevii sa invete mult mai usor notiunile din cartile de legislatie rutiera.

Pe masura ce rezultatele elevilor vor fi pozitive, afacerea voastra se va dezvolta.

Serviciu de tractare de masini

Un serviciu care poate deveni o afacere buna este tractarea de masini. Motivul este unul simplu, pentru ca nu vom fi niciodata feriti de daune si va fi nevoie de un serviciu de tractare in orice moment.

Investitia este foarte clara, un camion remorca cu suficienta putere si cuplu (forta de remorcare) pentru a face treaba.

Aveti optiunea de a incheia o colaborare cu un magazin cu specific auto sau cu un asigurator local pentru a va gasi clienti. In acest fel puteti garanta fluxul de clienti.

Vopsire, lustruire si ceruire

Vopseaua auto se desprinde de la soare, poluare sau pur si simplu daorita trecerii timpului. Inceperea unei activitati de vopsire, lustruire si ceruire poate fi o alta idee buna de afaceri, deoarece vor exista intotdeauna soferi dispusi sa investeasca in masina lor pentru a o vedea ca noua.

La fel ca intr-o spalatorie auto, investitiile sunt reduse, iar profiturile provin in mare parte din forta de munca. Poate ca cea mai mare investitie este in formare, intrucat va trebui sa  invatati cum sa ceruiti si sa realizati diferite finisaje.

Reparare de parbrize

Parbrizele trebuie sa fie in stare perfecta, altfel soferii risca sa fie amendati. Prin urmare, si repararea de parbrize poate fi o idee foarte buna de afaceri.

Cea mai dificila parte poate fi crearea unui portofoliu de clienti, cu toate acestea, va puteti folosi de retelele sociale si de ajutorul prietenilor si de al familiei pentru a-i gasi.

Un plus pentru afacerea dvs. ar putea fi oferirea unui serviciu la domiciliu, deoarece multi oameni nu au timp sa mearga la un atelier pentru a-si repara masina.

Loc de parcare

O parcare poate fi afacerea ideala, deoarece necesita investitii foarte mici si puteti obtine profituri destul de mari, mai ales daca acest loc este intr-o statiune renumita. Investitia poate varia foarte mult. Daca aveti deja un loc care poate fi transformat in parcare, va va costa mai putin. Daca veti cumpara un loc, costul va fi mai mare. De asemenea, conteaza si infrastructura pe care o veti folosi.

Parcarea va functiona cel mai bine in locatiile in care exista putin spatiu de parcare. Retineti insa ca, in cazul acestor tipuri de locuri, trebuie sa investiti in pavaj, indicatoare, masuri de securitate, asigurari de parcare, personal si intretinere.

O alta optiune este inchirierea terenului pentru crearea unei parcari. Decizia va apartine. Mult succes in afaceri va dorim!

Las─â un comentariu