Cum poți avea grijă de banii tăi | 8 metode

Economisirea banilor, un lucru ușor de spus, dar mai greu de făcut. Pentru a te ajuta să ai grijă de cheltuielile tale am scris acest articol, împărțit în două liste, cu 20 de metode prin care să economisești bani.

Scrie-ți cheltuielile – dacă ții cont de banii pe care îi cheltui îți va fi mai ușor să îți dai seama pe ce anume dai mai mulți bani și de unde ai mai putea să tai din cheltuieli. În fiecare lună ar trebui să calculezi pe ce ai cheltuit și să împarți aceste cheltuieli pe categorii, exemplu: distracție, mâncare, lucruri pentru casă, etc.

Gândește înainte să cumperi – nu e nimic mai dăunător pentru portofel decât banii aruncați pe dorințe de moment. Înainte de a cumpăra ceva ar trebui să te gândești dacă ai nevoie cu adevărat de acel lucru și dacă te va ajuta cu ceva.

Calculează prețul în funcție de cât muncești pentru acei bani – dacă un tricou costa 120 de lei, iar tu muncești 12 ore pentru acești bani, întrebarea se rezumă la – Merită să muncești 12 ore doar pentru un tricou?

Fă-ți un plan de cumpărături – întotdeauna pleacă de acasă cu o listă de cumpărături și rezumă-te doar la ea.

Ia-ți pachet de acasă – un pachet luat de acasă la muncă te va costa cu mult mai puțin decât să comanzi alături de colegi.

Fă-ți un plan de ieșit – dacă vrei să economisești bani nu poți ieși în oraș în fiecare seară. Astfel va trebui să te rezumi la o zi sau două pe săptămână în funcție de bugetul de care dispui.

Cumpără online de fiecare dată când poți face asta – mediul online oferă foarte multe posibilități printre care și opțiunea de a căuta cel mai bun preț din sutele de magazine de pe internet.

Nu lua bani în avans de pe card – multe carduri vin cu posibilitatea de a retrage bani în avans de pe următorul salariu. Încearcă să eviți pe cât posibil acest lucru!

Lasă un comentariu