5 greseli pe care sa nu le faci atunci cand te muti

Atunci cand alegi sa te muti in casa noua, primul pas este acela de a-ti muta toate obiectele personale din vechea locuinta. Este un pas dificil, care poate atrage cu sine o multime de neplaceri si foarte multe cheltuieli.

Daca vrei ca totul sa decurga cat se poate de normal, iata care sunt greselile pe care trebuie sa le eviti:

1. Nu incerca sa te muti singur, fara ajutor! De regula, mutatul este un proces greoi, pe care nu il poti face fara sa ai experienta. Cel mai bine este sa apelezi la o firma de transport mobila care sa iti ofere ajutor in ceea ce priveste intregul proces.

2. Nu pregati totul in ultimele zile! Orice mutare trebuie sa fie planificata din timp. Ia-ti, asadar, o saptamana, doua inainte de mutare pentru a aranja fiecare detaliu. Este bine sa faci un inventar al tuturor bunurilor pe care le ai si sa le organizezi cat mai bine. De asemenea, este bine sa iti faci cateva statistici legate de drumul pe care il ai de parcurs pana la noua locuinta, eventualele probleme pe care le poti avea pe drum si eventualele probleme pe care le poti avea atunci cand muti anumite obiecte.

3. Nu lua cu tine absolut totul! Un nou inceput inseamna despartirea de anumite obiecte pe care nu le mai folosesti de multa vreme. Cu siguranta ai o multime de accesorii, de haine si de produse pe care nu le-ai mai folosit de cel putin un an. Toate acestea trebuie sa ajunga ori in cosul de gunoi, ori sa fie donate sau vandute. O casa noua trebuie sa te ajute sa creezi o poveste noua care sa reprezinte noua experienta.

4. Nu incerca sa muti piesele de mobilier intregi! Va fi foarte greu sa muti un dulap sau un birou fara a le demonta. Cel mai bine este sa apelezi la o firma de mutari care poate oferi servicii de demontaj si montaj mobila. Desi pare un proces mai greoi, demontarea si montarea pieselor de mobilier poate oferi siguranta si flexibilitate. In plus, piesele de mobilier demontate ocupa mult mai piutin spatiu in masinile in care vor fi transportate si sunt carate mult mai usor in zonele greu accesibile: lift, scara blocului, etc.

5. Nu apela la prima firma de transport pe care o gasesti! Este bine sa te informezi foarte bine inainte de a angaja o firma de transport care sa te ajute cu mutatul. O astfel de firma trebuie sa iti poata oferi o serie de beneficii:

  • Trebuie sa iti ofere flexibilitate in ceea ce priveste modul de transport. Mai exact, trebuie sa aiba un parc auto cat mai mare, pentru a se putea mula pe volumul de bunuri pe care trebuie sa le muti;
  • Trebuie sa faca un calcul cat se poate de exact al costurilor pe care urmeaza sa le platesti. Pentru asta, inainte de semnarea contractului trebuie sa faca o analiza a intregului proces de mutare;
  • Trebuie sa iti ofere servicii de montaj si de demontaj mobila, deoarece astfel de servicii sunt extrem de utile;
  • Trebuie sa ofere garantie pentru bunurile pe care le transporta, in eventualitatea unui accident;
  • Trebuie sa te poata ajuta cu ambalarea. Multe firme de transport dispun chiar de materiale pentru ambalarea corecta a obiectelor fragile, ceea ce te poate ajuta sa economisesti timp si bani.
greseli pe care sa nu le faci atunci cand te muti

Procesul de mutare nu este unul simplu si chiar si atunci cand apelezi la o firma de mutari este bine sa stii ce sa ceri de la aceasta si sa te asiguri ca lucrezi cu profesionisti. Daca respecti toate regulile si eviti cele mai comune greseli, vei putea sa te bucuri de o mutare fara batai de cap si sa incepi un nou capitol al vietii tale intr-un mod cat se poate de placut.

Las─â un comentariu