De ce să ții cont atunci când comunici cu jurnaliștii

În articolul de astăzi vă prezint 5 lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când comunicați cu jurnaliștii sau la o conferință în numele unei afaceri.

1. Networking-ul nu se face doar în timpul evenimentului, sau mai bine zis: există mai multe etape ale networking-ului. Cea mai importantă etapă se numește follow-up și presupune să intri în contact cu persoanele cu care ai făcut schimb de cărți de vizită și după ce evenimentul s-a încheiat.

2. Nu cere imediat ceva. Trebuie să ții cont că relațiile de lungă durată nu se construiesc prin a cere imediat ceva, ci mai degrabă trebuie să îți faci timp pentru a cunoaște jurnaliștii și persoanele cu care colaborezi. Dacă, de exemplu, colaborezi cu un blogger, nu-i cere din prima să scrie articole gratuite pentru tine, ci încearcă să creezi o relație și să-i oferi informații valoroase care merită publicate.

3. Jurnaliștii vor știri. Dacă vrei să apari într-un ziar trebuie să faci o știre, nu e de ajuns să spui că directorul unei companii a ieșit din casă la 10 dimineața, dar se transformă într-o știre dacă directorul companiei a ieșit din casă la 10 dimineața ca să alerge un maraton de 10 km pentru a susține o cauză umanitară, deși el are 75 de ani.

4. Atunci când trimiți o știre sau o propunere de colaborare către un jurnalist sau către o agenție trebuie să te adaptezi modului în care aceștia comunică. Dacă toate articolele lui sunt scurte, trimite-i cât mai scurt ce ai de zis, iar dacă el preferă un mod de abordare mai prietenos, nu-i scrie cu dumneavoastră. Bonus, poți afla mai multe despre jurnalist dacă are o descriere personală pe blogul sau site-ul pe care scrie.

5. Atunci când un jurnalist îți cere ceva acum, ce vrea el să zică e că are nevoie de acel ceva acum 5 minute și ai face bine să te grăbești pentru că, în caz contrar, vei fi înlocuit cu altcineva. Știu că nu sună prea pozitiv și te pune puțin într-o poziție neplăcută, dar știrile trebuie să iasă cât mai repede și adesea, apariția ta sau a companiei pe care o reprezinți în ziar poate să depindă de viteza de reacție.

Sper ca aceste sfaturi să vă fie de folos și să reușiți să comunicați cât mai bine cu jurnaliștii pentru a transforma știrile în avantaje și oportunități.

Lasă un comentariu