De ce ar trebui să ignori horoscopul

Este un articol pentru care probabil voi primi ceva hate, dar personal nu consider horoscopul a fi ceva util.

Poate că este bazat pe știință, poate că nu, dar într-un scurt experiment în care am încercat să citesc horoscopul pentru zodia mea, am realizat că nu are nici o legătură cu realitatea și oricât de mult mi-aș dori să spun că sunt eu excepția care confirmă regula, același experiment a fost făcut și de alte persoane care au ajuns la aceeași concluzie.

E bazat pe generalizări

Dacă ai auzit vreodată de tehnica de Cold Reading cu siguranță știi ce înseamnă să spui adevăruri general valabile despre oameni și să-i faci să creadă că știi totul despre viața și personalitatea acestora.

Horoscopul funcționează pe același principiu și la fiecare zodie vor fi prezentate anumite aspecte general valabile pentru toată lumea. Tocmai din acest motiv vei observa că dacă citești horoscopul pentru altă zodie s-ar putea să ți se aplice.

Vei da prea multă importanță coincidențelor

Coincidențele sunt peste tot prin jurul nostru și nu ar trebui să le dăm foarte multă importanță, dar uneori ajungem să o facem ceea ce poate fi sau nu pericolos (după caz). Cu toate astea, dacă dai prea multă atenție coincidențelpr nu vei mai fi atent la lucrurile importante care se întâmplă în viața ta.

Te poate limita

Nu în ultimul rând, dacă iei decizii pe baza a ceea ce ai citit în horoscop vei vedea că acest lucru îți poate limita deciziile și vei ajunge, spre exemplu, să nu mai ieși cu prietenii în oraș pentru că ți-a spus horoscopul că este o zi proastă pentru ieșit sau să investești bani într-o afacere proastă doar pentru că horoscopul a spus că este o zi bună de investit bani.

În final, vreau să spun că cele prezentate mai sus reprezintă opinia mea personală despre horoscop în contextul în care am încercat să-l citesc o perioadă de timp și am realizat că nu e de mine.

Dacă tu te regăsești în horoscop foarte bine, citește-l în continuare, suntem liberi ca oameni să facem ceea ce ne aduce fericire și împlinire sufletească.

Lasă un comentariu