Cum trec zâmbete pe lângă tine

Uneori te concentrezi atât de mult pe atingerea unui obiectiv încât nu dai atenție tuturor acțiunilor și sacrificiilor pe care le faci că să ajungi acolo. Cu privirea fixată pe un scop uiți de micile detalii din viață, trec zâmbete pe lângă ține și pari că ai ochelari de cal.

Uiți să spui mulțumesc celor dragi, „bună dimineață, te iubesc” se transformă într-un „neața” sec și ajung să zâmbeșți doar în pozele de pe Facebook.

Atunci când alegem un drum în cariera profesională toți tindem să acordăm foarte multă atenție doar acelei părți din viața noastră și ajungem să ne vedem cu cei dragi doar pe Skype și ignorăm evenimentele din viață care ne fac cu adevărat fericiți.

O promovare poate să fie prilej de sărbătoare dar nicidecum mai mare decât nuntă fratelui sau a sorei tale. Fă-ți timp și bucură-te de momente pentru că timpul trece (adevăr general valabil, nu-i așa?).

Nu spun că a face o carieră nu este un lucru important în viață fiecăruia, dar trebuie să ții cont că fiecare lucru are un preț și în majoritatea timpului nu e vorba de bani, ci de timp, iar timpul e cea mai scumpă unitate de dat la schimb.

Există oameni care își dau seama abia la 50 de ani că toată viața lor au petrecut-o gândindu-se doar la bani și la carieră și au ajuns să regrete asta. Bineînțeles, există și excepții, oameni care au o relație mai strânsă cu banii decât cu orice alt om și de cele mai multe ori relația asta se transformă într-o nevoie de a strânge cât mai mult, chiar dacă niciodată nu vor avea timp să-i folosească pe toți.

Lasă un comentariu