Cum sa fii mai productiv cand lucrezi de acasa

Viata de freelancer nu e chiar asa de usoara si sa lucrezi de acasa  nu te face mai productiv, ba din contra, adesea are fix opusul acestui efect. Astfel am venit cu cateva idei despre cum poti fi mai productiv cand lucrezi de acasa.

Nu lucra din dormitor

Creaza-ti un spatiu special destinat pentru lucru deoarece, in mintea ta, dormitorul este asociat cu somnul si relaxarea si munca nu prea mai are ce cauta acolo. Tocmai din acest motiv adesea te simti mai obosit si mai cu chef de somn decat de munca atunci cand biroul tau se afla la cativa pasi de pat. Desigur, pe termen scurt poate functiona, dar pe termen lung nu este deloc o solutie viabila ca biroul tau sa fie in acelasi loc in care dormi.

Conecteaza-te cu echipa

E greu sa stai atent pe proiect daca ramai doar tu cu tine. Incearca sa te conectezi cu echipa prin intermediul mijloacelor de comunicare online si sa vorbiti despre ce trebuie facut pentru proiect.

Pastreaza locul curat

Chiar daca esti la tine acasa si nu vede nimeni ce ai in jur, incearca sa pastrezi locul tot timpul curat exact asa cum ar fi daca ar intra in secunda urmatoare un coleg pe usa. Acest lucru te va ajuta sa te concentrezi mai usor si mintea ta va fi mult mai limpede si mai rapida.

Lucreaza intr-un mediu luminos

Intunericul nu te ajuta deloc si doar te va obosi mai tare. Mai ales ca a fi intr-o camera intunecata si a avea un monitor atintit spre tine ca sursa de lumina iti va dauna vederii. De aceea trebuie sa lucrezi dintr-un spatiu luminat corect care beneficiaza si de destula lumina naturala pe timpul zilei.

Ia pauze

Daca lucrezi de acasa nu inseamna ca nu trebuie sa iei pauze. Tocmai din contra, poti profita de faptul ca lucrezi de acasa si aceste pauze sa se transforme in scurte sesiuni de exercitii fizice sau pur si simplu poti merge in pat sa te intinzi putin. Nu uita insa sa pui si o alarma ca nu stii cum te fura somnul si nu vrei sa dispari cu orele de pe chat.

Las─â un comentariu