Cum inveti mai usor pentru examene

Stiu ca sesiunea este o perioada foarte stresanta pentru un student, dar examenele nu sunt un capat de tara, asadar iata cateva trucuri care te vor invata sa inveti mai usor pentru examene.

Este important locul in care inveti

Atunci cand incepi sa studiezi pentru un examen asigura-te mai intai ca ai suficient spatiu in jur sa te desfasori. Inainte de a incepe sa inveti sa delimitezi exact locul in care intentionezi sa stai si sa te pregatesti pentru examen, acolo se pot aduna diferite notite, post it-uri sau alte lucruri care te pot ajuta sa inveti mai usor.

Pentru ca acest pas sa aiba succes asigura-te ca locul in care inveti este unul linistit si ca ai scapat de toate distractiile. Printre acestea se numara si telefoane mobile, laptopuri, televizoare, etc. Desigur, le poti avea cu tine daca le folosesti pentru a invata sau te ajuta direct in procesul de invatare.

Materialele vizuale sunt solutia

Foloseste cat de mult poti materiale vizuale care iti antreneaza memoria fotografica. Diagramele, graficele, tabelele si asocierile sunt salvarea ta atunci cand alte variante nu merg.

Exista multe persoane care se organizeaza in acest fel si reusesc sa retina informatii complexe doar uitandu-se la grafice si tabele.

Organizarea timpului

Desi uneori deadline-ul este cel mai bun imbold pentru a incepe ceva, nu este intotdeauna sanatos. Nu poti invata intr-o seara sute de pagini de materie si nici nu te poti astepta sa ai rezultate bune daca lasi totul pe ultima suta de metri. Organizarea timpului este cheia pentru o sesiune fara stres.

O sa iti dau un mic exemplu: poti incepe sa citesti cu cateva saptamani inainte de examen lucruri care te pasioneaza din materia de examen, astfel le poti retine usor si cand se apropie ziua examenului vei avea mai putine de invatat. De asemenea, daca stii ca o materie iti face probleme, planifica-ti sesiuni de invatare pentru acea materie cu mai mult timp inainte de examen, sansele ca pana la examen sa o intelegi cresc considerabil.

Explica raspunsul tau si altora

Uneori, pentru a intelege un subiect trebuie sa incerci sa-l explici si altora, in felul acesta vei gasi tot felul de argumente si modele pentru a-l explica incat iti va fi imposibil sa nu-l intelegi pe deplin sau sa-l uiti.

Las─â un comentariu