Remorcile auto se dovedesc a fi accesorii foarte utile in viata de zi cu zi. Fie ca doresti sa folosesti o remorca pentru a cara diverse obiecte precum mobila sau cumparaturi, ori folosesti remorca pentru vacante, aceasta trebuie cumparata in functie de anumite criterii. Cele mai comune sunt remorcile din categoria sub 750 de kg.
Cand vine vorba de alegerea unei remorci pentru masina, trebuie sa o alegi pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale pe baza:
- Care va fi frecventa de utilizare?
- Ce material doresti pentru remorca ?
- Care este volumul si greutatea sarcinii?
- Care este tipul de marfa pe care urmeaza sa o transporti?
- Cat timp ai nevoie pentru a incarca si descarca?
Remorcile auto sunt elemente foarte utile pentru multi soferi si transportatori profesionisti, deoarece ofera o mare flexibilitate si o crestere considerabila a capacitatii de incarcare a vehiculului.
Nu toate remorcile sunt aceleasi, de aceea am ales aceste cinci tipuri, astfel incat sa poti gasi remorca auto care se potriveste cel mai bine nevoilor voastre si utilizarii pe care o vei experimenta. Magazinele online ofera o gama vasta de accesorii pentru remorci si piese de calitate.
Remorca completa, este cea mai frecventa pentru masini. Acesta este motivul pentru care este utilizat de obicei mai mult in sectorul privat sau in flotele de autoturisme comerciale. Remorca cu carlig are cel putin doua osii si cel putin un ax. Astfel, sarcina transmisa vehiculului este mai mica de 100 kg.
Remorca cu osie centrala se caracterizeaza prin faptul ca are axe amplasate aproape de centrul de greutate al masinii sau vehiculului ales. Una dintre particularitatile acestui tip de dispozitiv este aceea ca nu se poate deplasa vertical in raport cu remorca in sine.
Remorca agricola, dupa cum sugereaza si numele sau, are o utilitate foarte specifica si este destinata sa acopere lucrarile de teren. Fara indoiala, acest tip de dispozitiv este esential si esential pentru orice activitate agricola care se desfasoara la nivel comercial. Semiremorca este cunoscuta popular prin termenul englez „trailer” si este dispozitivul de transport care este atasat de camioane. Trebuie respectate o serie de sfaturi si cerinte practice de care trebuie sa tii cont daca vei conduce cu o remorca atasata la vehicul. Acestea sunt urmatoarele:
Vehiculul tau trebuie sa aiba un carlig sau, in caz contrar, sa il instalezi intr-un centru specializat.
Cunoaste greutatea pe care vehiculul tau o poate trage pentru a respecta cerintele ITV pentru remorci.
Ai si transporti intotdeauna documentatia remorcii cu tine in cazul in care un agent sau o persoana autorizata o poate solicita.
Incerca sa mergi fara probleme si sa faci viraje mai lungi pentru a prelua fara probleme lungimea suplimentara a remorcii tale.
Retine ca, cu permisul de conducere B1, poti transporta doar o remorca mai mica de 750 kg.
Verifica regulat rotile si luminile remorcii tale pentru a te asigura ca sunt intotdeauna in stare buna.
Remorca acopera nevoi foarte specifice. Ideea este sa o folosim cu responsabilitate si asa cum scrie la lege.