Ce presupune regula de 3 minute

Atunci când preocuparea ta este să găsești noi modalități de a fii productiv, găsești și tot felul de tehnici și trick-uri pe care le poți aplica, dar nu toate ți se vor potrivi.

În articolul aceste vorbim de regula de trei minute al cărui inventator vi l-aș spune dacă nu aș fi găsit această regulă în toate variantele posibile peste tot pe internet.

Ei bine, această regulă de trei minute presupune ca atunci când ai ceva de făcut, iar rezolvarea durează mai puțin de trei minute, să nu mai amâni și să rezolvi imediat ce ai de făcut.

Principiul după care se ghidează este că ai nevoie de mai mult timp să aloci timp undeva în viitor acestui tip de micro task-uri și că momentul optim pentru rezolvarea lor este în prezent.

Știu că nu se poate aplica oricărui task pentru că uneori chiar n-ai nici trei minute să rezolvi ceva pentru că ai altceva de rezolvat și astfel ți-ai pierde concentrarea pe care o alocai altui task.

Cu toate acestea, regula de 3 minute pare o invenție bună pentru productivitate și cu siguranță există cazuri unde poate fi aplicată cu succes, indiferent de task-uri.

Voi ce părere aveți despre această regulă? Aștept eventualele comentarii și putem porni o dezbatere pe tema productivității și a metodelor pe care le putem folosi ca să reușim să fim mai productivi.

Lasă un comentariu