Cat costa o viata

Evenimentele din ultimul timp care se intampla in jurul nostru te fac sa te gandesti serios la cat costa o viata pentru unii.

Valoarea unei vieti e cea pe care o dam prin respectul pe care-l purtam acelor oameni si cu cat ne intereseasa mai mult de noi si mai putin de altii, valoarea vietii noastre scade. Da, inclusiv valoarea pe care viata ta o are scade daca alegi sa-i ignori pe ceilalti.

De ce?

Pentru ca alegand sa te intereseze doar de tine si deloc de altii dai startul unui cerc vicios in care si pe ei ii vor interesa doar de propria persoana.

Intr-un scenariu sumbru putem ajunge chiar sa trecem pe langa oameni talhariti pe strada sau cazuti pe jos din cauza vreunei boli si sa nu facem nimic.

Vorbesc la persoana a doua plural in articol, dar nu ma refer la mine, la tine sau la altcineva anume, ci la noi ca specie umana, din care facem cu totii parte. Si fac asta pentru a atrage atentia ca nu este de ajuns sa avem simt civic, ci trebuie sa-i invatam si pe ceilalti asta. Trebuie sa incercam sa dam mai departe din cunostintele noastre si sa-i convingem pe cei din jurul nostru sa vada societatea ca pe o comunicate care se ajuta intre ea.

In concluzie, valoarea unei vieti, chiar si a vietii tale, tu o dai. Nu putem trai ca niste lupi singuratici, ci solutia este sa traim impreuna, ca o comunitate, sa avem grija unii de ceilalti si sa ne ajutam cat putem.

Da, asta inseamna si sa stai acasa pentru a impiedica raspandirea unui virus daca n-ai nevoie urgenta a iesi. Fiindca inseamna ca nu dai 2 bani pe viata altora dacaa ajuti la raspandirea lui.

Las─â un comentariu