Cărți de dezvoltare personală care îți vor schimba viața

Cu siguranță ați auzit de cărți de dezvoltare personală deoarece acestea au crescut în popularitate în ultimii ani și tot mai mulți oameni sunt interesați de abilități de comunicare, cursuri de NLP (programare neurolingvistică) și de autori motivaționali.

Apariția acestui gen de lectură a ajutat milioane de oameni să își schimbe comportamentul și să facă față situaților dificile. Citind cărți de dezvoltare personală vă puteți duce la îndeplinire obiectivele pentru că veți învăța să le reperați pe cele corecte și cum să le formulați astfel încât să fie obiective S.M.A.R.T.

Cu siguranță ați tot auzit vehiculându-se prin presă, prin librării, ori prin online despre aceste cărți de dezvoltare personală și beneficiile lor, sau nu. Ca orice alt gen, astfel de cărți nu se vor potrivi tuturor, stilul de scriere, autorul și subiectele abordate fiind esențiale.

În articolul de astăzi, ne propunem să-ți aducem la cunoștință cele mai bune cărți de dezvoltare personale care îți vor schimba în mod indubitabil viața.

TOP CĂRȚI DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Cele 5 limbaje ale iubirii de Gary Chapman

Editura: Curtea Veche

Deși titlul Cele 5 limbaje ale iubirii v-ar putea induce în eroare crezând că este o carte destinată strict relațiilor de cuplu, tehnicile prezentate de autorul Gary Chapman sunt benefice în orice fel de relații interumane.

În carte sunt explicate cele 5 moduri total diferite în care oamenii iubesc și limbajele pe care autorul le-a descoperit în calitate de terapeut de cuplu. După ce sunt explicate modurile în care o persoană își arată, ori se așteaptă să primească afecțiune, autorul prezintă și modalități de înțelegere a altui limbaj, pentru ca relația să nu aibă de suferit.

Este o carte extraordinară pentru oricine a trecut printr-un impas în timpul relației de cuplu, ori pur și simplu îi dorește să aprofundeze domeniul.

De reținut este faptul că toți suntem diferiți, iar cărțile de dezvoltare personală ne amintesc acest lucru, dar ne și învață cum să depășim acest obstacol și cum să conviețuim.

Cartea Cele 5 limbaje ale iubirii o recomandăm atât bărbaților cât și femeilor deopotrivă, indiferent de vârstă.

Arta magică a durutului în cot de Sarah Knight

Editura: Adevăr Divin

Se cunoaște deja faptul că stresul este considerat o boală, mai exact, boala secolului 21. Suntem atât de prinși în taks-uri, calendare și meeting-uri pe skype, încât timpul liber devine limitat, iar nivelul de stres se află pe o axă ascendentă. Pentru astfel de momente, avem nevoie să inspirăm, să expirăm și să ne doară în cot!

Autoarea Sarah Knight își propune ca această carte să vă convingă să renunțați la activitățile și persoanele care nu vă provoacă bucurie (o completară ironică la adresa cărții Magia ordinii de Marie Kondo) și să aveți în sfârșit timp pentru voi.

Pentru rezultate optime, recomandăm să aveți întotdeauna un creion sau un pix la îndemână când parcurgeți această carte pentru a face liste și pentru a pune mai ușor în aplicare tehnicile și sfaturile prezentate.

Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege de Jacques Salomé

Editura: Curtea Veche

Jacques Salomé este un psihosociolog de origine franceză ale căror cărți au făcut înconjurul lumii. Cartea Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege are ca scop cunoașterea de sine, fiind o lectură destinată dezvoltării abilităților de comunicare. Deseori ne găsim în situația de a ne dori să comunicăm mai bine cu cei din jur, când de fapt, nu știm să comunicăm cu noi înșine.

Autorul ne învață că trebuie să înțelegem în primul și în primul rând felul nostru de a gândi, felul nostru de a fi și de ce nu, să ne ascultăm instinctele. Atunci când vom ajunge în punctul în care să ne cunoaștem și să putem spune clar și răspicat ce ne dorim, relațiile cu cei din jur vor deveni mult mai ușoare și de lungă durată.

Comunicarea cu oamenii dificili de Roberta Cava

Editura: Curtea Veche

Vi s-a întâmplat ca la locul de muncă să simțiți o barieră a comunicării între voi și un coleg, ori chiar un superior? Există persoane care pur și simplu ne seacă de energie și nu ne face o deosebită plăcere să fim în preajma lor, dar circumstanțele sunt de așa natură încât trebuie să găsim o soluție și să învățăm să comunicăm și cu ele.

Aici intervine ajutorul Robertei Cava, care activează în domeniul resurselor umane încă din anii ‘70, motiv pentru care este în măsură să ne învețe diferite tehnici prin care să învățăm să comunicăm și cu oamenii dificili. Indiferent de cât de imposibilă pare comunicarea cu persoanele dificile, autoarea ne învață cum să abordăm diferitele personalități umane și la ce aspecte să fim atenți pentru a știi cum să abordăm situația în beneficiul nostru. De asemenea, aceasta abordează inclusiv modul prin care să răspundeți bullying-ului, un subiect sensibil, dar care cu siguranță merită integrat.

Pe scurt, este o carte care vă învață să țineți piept persoanelor ușor irascibile, nepoliticoase sau chiar agresive.

Lasă grijile, începe să trăiești de Dale Carnegie

Editura: Curtea Veche

Știați că majoritatea grijilor pe care le formează creierul nostru nu ajung să se întâmple niciodată?

Deoarece umanitatea a evoluat, iar ideea de a ne vâna hrana și frica zilei de mâine a dispărut odată cu mutarea noastră din peșteri, creierul s-a dezvoltat și a început să fabrice griji pe bandă rulantă.

Stresul este de fapt un mod în care alegem conștient sau inconștient să răspundem în diferite situații. Dale Carnegie ne explică în această carte cât de dăunătoarea este îngrijorarea, transformându-se astfel într-un manual pentru învingerea grijilor.

Deși Dale Carnegie este unul dintre cei mai bine vânduți autori motivaționali ai tuturor timpurilor, se pare că în timpul vieții nu a reușit să pună în aplicare propriile sfaturi, murind singur, în anul 1955 răpus de boală, însă zvonurile că ar fi comis sinucidere nu încetează nici astăzi.

Lecții de magie. Cum să-ți cultivi creativitatea de Elizabeth Gilbert

Editura: Humanitas

Această carte este mai degrabă o poveste de viață, de decizii și de exemplu că se poate.

Pe Elizabeth Gilbert o cunoașteți datorită ecranizării romanului de succes Eat, Pray, Love. Deși a scris cu mult înainte de acel roman, a devenit autor cu normă întreagă abia după acest titlu. De ce? Fiindcă nu și-a dorit niciodată ca pasiunea să îi plătească facturile. Majoritatea cărților și clipurilor pe care le veți urmări vă vor învăța că trebuie să vă urmați visurile și să faceți ceea ce vă place. Însă dacă faceți ceva ce vă place din obligație, în timp, veți ajunge să nu vă mai placă. Este un mod diferit de a privi lucrurile pe care autoarea îl explică pentru ea, cartea fiind de fapt dedicată ei, nicidecum nouă, acesta fiind caracterul original al lecturii.

Vă invităm să decoperiți beneficiile lecturii motivaționale și să ne împărtășiți titlurile cărților de acest gen care v-au schimbat modul de gândire și cum v-au ajutat să depășiți obastacolele.

Revenim cu mai multe titluri de cărți motivaționale în curând.

Lasă un comentariu