Cand merita sa dai un block pe Facebook

Unfriend e usor de dat, de cele mai multe ori il dai atunci cand ajungi la limita de 5.000 de prieteni si ai nevoie sa faci cateva locuri pentru oamenii pe care ii cunosti pe la evenimente sau la o iesire in oras. E simplu, stergi oamenii pe care nu i-ai intalnit niciodata si cu care nu prea ai nici un fel de interactiune.

Block este vazut cel mai adesea ca o masura extrema.

Cand il dai? De ce il dai?

Exista foare multe tipuri de oameni pe internet si chiar daca de cele mai multe ori ii poti ignora pe cei care nu iti impartasesc opiniile si incearca sa te faca sa le adopti tu pe ale lor in moduri foarte stupide si galagioase, ajungi la momentul ala in care ti se ia si vrei sa dispara de acolo.

Istoria mea cu block-urile este destul de scurta.

Primul block real pe care l-am dat pe Facebook a fost in momentul in care ajunsesem dupa doua intalniri cu o tipa sa fiu pur si simplu urmarit de ea. Si nu era o urmarire d-aia la modul silentios in care sta in spatele telefonului, laptop-ului si vede ce fac. Dupa ce i-am spus ca intre noi nu ar merge treaba si ar fi cazul sa nu ne mai vedem, a inceput sa dea add tuturor prietenilor cu care imi dadeam check in, apoi sa vina in locurile in care imi dadeam check in si tot asa. Metoda cea mai simpla, dupa ce am incercat sa ii explic ca nu e ok ce face si nu a inteles, a fost sa ii dau block.

Apoi am avut o perioada linistita in care n-am fost nevoit sa iau aceasta masura extrema. De cele mai multe ori, pe internet, poti gasi o cale de mijloc cu cei care iti comenteaza la postari/articole. Apreciez criticile constructive si pe cele care sunt insotite de argumente. Atata timp cat tu poti sa imi spui ca blogul sau articolul meu e praf folosind niste argumente inteligente, eu voi lasa comentariul ala acolo si nu iti voi da block, ba chiar voi raspunde in cazul in care ceea ce ai explicat tu acolo are vreun pic de logica. Daca incepi sa folosesti sectiunea de comentarii ca pe un dictionar de injuraturi, cel mai probabil te vei alege cu un block pentru ca n-are nimeni chef sa vada treburi legate de anatomia umana, arbori genealogici si ce are loc sa intre pe unde.

Mai exista si oamenii aia care vor doar sa troleze, lasa comentarii doar pentru a se baga in seama si fac asta la foarte multe persoane in incercarea de a fi cat mai vizibili. Ma amuz cand le vad comentariile si de cele mai multe ori prefer sa le las fara sa le raspund, mai ales atunci cand nici nu prea au legatura cu ceea ce am scris.

In concluzie, prefer sa le raspund celor care lasa comentarii negative insotite de argumente, prefer sa ii ignor pe cei care lasa comentarii doar ca sa se bage in seama si prefer sa dau block celor care folosesc secriunea de comentarii drept proba unui concurs de injurat viteza.

Las─â un comentariu