10 idei pentru o prezentare PowerPoint bună

În articolul de astăzi vorbim despre 10 idei de prezentare PowerPoint. Fie că ai nevoie de o prezentare pentru facultate sau pentru a susține un proiect, vei descoperi în articolul de mai jos că există foarte multe moduri în care poți face acest lucru și recomandat este să te adresezi audienței pe limba ei.

  1. Spune o poveste – cel mai bun sfat pe care îl pot da cuiva care vrea să facă o prezentare PowerPoint bună este să spună o poveste în interiorul ei. Astfel publicul va fi captivat și își va îndrepta atenția spre ce ai de spus.
  2. Pune întrebări – nimic nu ajută mai mult la a capta atenția publicului decât întrebările potrivite puse la momentul potrivit.
  3. Organizează prezentarea într-un mod clar – indicat este să ai 3 puncte în prezentare (început, cuprins și încheiere). Astfel va fi ușor de urmărit, iar o altă recomandare este să prezinți un cuprins la începutul acesteia pentru ca publicul să știe la ce să se aștepte.
  4. Fă glume – o altă metodă bună de a atrage atenția publicului este prin ocazionalele glume. Cu toate astea ai grijă să fii cât de cât pe subiect.
  5. Nu citi de pe slide-uri – audiența va vedea că nu-i acorzi atenție, iar dacă citești de pe ecran s-ar putea ca nici publicul să nu mai fie atent la tine. Încearcă să menții contactul vizual cât de mult poți și să interacționezi cu persoanele aflate în fața ta.
  6. Folosește imagini – vizualul ajută foarte mult pentru a face mai clare ideile pe care le prezinți. Recomandarea mea este să folosești doar imagini care au strânsă legătură cu subiectul pe care îl prezinți.
  7. Folosește exemple personale – atrage audiența și atenția sa prin exemplele personale. Acestea vor fi întotdeauna o idee bună deoarece oamenii vor să afle ce mai fac ceilalți, iar dacă exemplele sunt amuzante cu atât mai bine.
  8. Crează prezentarea pentru săli mari – prin asta se înțelege a face text cu font mare pentru a putea fi citit de oricine din sală și folosirea textului atât cât este necesar pe un slide. Prea mult și vei pierde atenția oamenilor din sală.
  9. Aliniază elementele – ai grijă să aliniezi elementele de pe slide-uri și să păstrezi un vizual cât mai plăcut.
  10. Fă o încheiere puternică – prin asta ne referim la a lăsa publicul cu o întrebare, o serie de elemente de reținut sau cu o glumă foarte bună pentru a-și aminti de tine.

Sper ca articolul să te ajute în crearea de prezentări PowerPoint și te invit să le citești și pe celelalte de pe site.

Lasă un comentariu